Over mijn werk

Mijn werk is conceptueel. Ik hou er van als je het idee achter een voorstelling ziet, of het nu vanuit een tekst is of vanuit een thema. Ik hou van abstrahering, van uitvergroting. Mijn spelers regisseer ik niet op emoties en inleving, maar op handeling,  ritme en muzikaliteit. Humor speelt een belangrijke rol. Ik werk veel met herhalingen, met systemen. Systemen van mensen, van een maatschappij of een instantie. En het wordt interessant wanneer het systeem wordt doorbroken en de dingen anders moeten.

 

Samenwerking met een schrijver
In een schrijver zoek ik iemand die taal tot vorm verheft. Iemand die in zijn werk ritme en muzikaliteit afdwingt. Snelle dialogen die het realisme overstijgen. Ik zie bij veel jonge schrijvers deze stijl terug en voel me daar dan ook mee verbonden. Een goed tekst is zoveel rijker dan een thema, het kan de situatie vervreemden, abstraheren. Mijn vrijheid als regisseur zoek ik binnen het gegeven van de tekst.